De ce să scăpăm de Ego?

ego mask

Săptămâna trecută, în căutările mele pe youtube am dat peste un filmuleț despre cum să ne eliberăm de ego. Pentru că îmi plăcea expunerea făcută de autor, l-am urmărit, însă cu o frământare interioară: ’’ De ce să scap de ego? Mă simt bine cu el, mă propulsează să fac diverse lucruri, dacă renunț la el renunț la propria mea identitate…’’ Însă logica mea instinctivă nu era în acord nici cu principiile morale, nici cu autorii de dezvoltare personala, nici cu studiile de specialitate sau legile spirituale. Deci, am investigat subiectul și am încercat să mă detașez de Ego-ul meu, să nu îi mai ascult vocea în următoarele zece zile… Iată câteva dintre răspunsurile pe care le-am găsit la întrebarea: ‘’De ce să scăpăm de ego?’’:

  1. Crează conflicte interpersonale pentru că ego-ul tău se va confrunta și va provoca răspunsul ego-ului altei persoane. Câți oameni sunt nefericiți la locul de muncă datorită conflictelor de opinii sau a luptei pentru supremație cu colegii, câte căsătorii nu se destramă datorită aceluiași motiv, câte războaie nu sunt în lume datorită unui ego național sau religios foarte mare? De fapt, armonia, colaborarea, unitatea omenirii poate fi dobândită doar atunci când fiecare cetățean al ei renunță la propriul ego.
  2. Ego-ul te face să te atașezi de rolurile pe care le joci în viața profesională, socială, de familie, făcându-te să te identifici cu acestea:’’ sunt medic, sunt căsătorit, sunt intelectual, sunt român, sunt…’’. Acest atașament te face să suferi atunci când se schimbă rolul tău social, profesional, familial, etc. În plus, identificarea cu un rol te impiedică să ajungi să descoperi cine ești cu adevărat, îți îngustează orizontul asupra ta însuți.
  3. Persoanele egoiste nu au încredere în sentimentele lor, în felul cum arată, în ceilalți, în succes, pentru că în dorința lor de a fi independente și a deține controlul supra tuturor lucrurilor, le este teamă de a nu eșua în încercarea lor și astfel devin dependente de toți și de tot: de părerea celorlalți, de locul de muncă, de partenerul de viață, de țara din care fac parte, etc…
  4. Conflictele, lipsa de identitate, teama și neîncrederea în ceilalți fac persoana egoistă nefericită, frustrată, iar această frustrare se poate manisfesta prin acte ratate, comportament agresiv(fizic sau verbal), vicii.

Din scurta mea experiență vă pot spune că neascultarea ego-ului îți aduce pace interioară, bucurie, înțelegere mult mai profundă a realității și a celorlalți.

Succes!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s