Dezvoltarea virtutilor

Dezvoltarea virtuților este un proces ce începe în prima copilărie și continuă pe tot parcursul vieții.

A îți dezvolta virtuțile înseamnă de fapt a face eforturi zi de zi pentru a îți scoate la suprafață infinitul potențial din interiorul tău și cu ajutorul lui să devii o persoana liberă și fericită așa cum îți dorești.

Pentru a te ajuta în acest demers, îți oferim aici o listă cu câteva virtuți și definiția lor:

SINCERITATEA: Reprezintă calitatea de a spune adevărul în orice situație, de a nu minți sau înșela pe ceilalți sau pe tine însuți.

ORDINEA: Înseamnă a acționa organizat, după un plan, a avea un loc pentru fiecare lucru, a păstra armonie în jurul tău.

RĂBDAREA: Este capacitatea de a știi să aștepți fără să devii disperat căci înțelegi că rezultatele sau evenimentele nu vin imediat ci în momentul potrivit. Este virtutea de a îți păstra calmul chiar și atunci când momente dificile apar în viața ta, pentru că ai încredere că acestea sunt trecătoare.

RECUNOȘTINȚA: Este calitatea de a îți exprima mulțumirea deschis pentru ceea ce ai, pentru ceea ce primești de la ceilalți, pentru natura care te înconjoară, pentru darul vieții.

GENEROZITATEA: Înseamnă a oferi ajutorul tău celor care îl necesită cu bucurie și fără a aștepta nimic în schimb. Poți fi generos oferind lucruri materiale sau timpul și cunoștințele tale.

CURAJUL: Persoana curajoasă are capacitatea de a înfrunta obstacolele interne sau externe cu siguranță, putere, determinare și încredere că își va atinge obiectivul.

COOPERAREA: Este virtutea de a accepta că orice activitate se poate face mai ușor cu ajutorul celorlalți pentru că fiecare persoană are capacități diferite pe care și le poate pune în serviciul unui țel comun.

RESPECTUL:Este calitatea de a accepta felul de a fi sau de a gândi al celorlalți, a nu încerca să impui ceea ce crezi tu că este corect. Înseamnă a te purta cu grijă cu ceilalți și a îngriji mediul înconjurător.

PERSEVERENȚA: Reprezină utilizarea energică a forței fizice, intelectuale sau morale pentru a atinge un obiectiv.

MODERAȚIA: Înseamnă a îți crea un echilibru interior, a te opri înainte de a exagera, a fi disciplinat în toate aspectele vieții.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s